top of page

Oud eiken wagonplanken...

De Wagonplanken komen, zoals de naam al aangeeft, van oude Franse wagons. Deze worden beetje bij beetje gesloopt en daar komen dus de oude Eiken planken vanaf welke jaren gebruikt zijn in de wagons. Veelal worden er wagonplanken gebruikt van zo'n 4,5 cm dik, maar momenteel gebruiken wij zelf planken van ± 6 cm dik! Dit zijn mooie, geleefde, massief Eiken planken.

Tijdens het maken van uw product zullen wij het hout naar wens behandelen.. Geborsteld of geschuurd en gespoten in een Grey Wash, White wash, Antraciet Wash of word het hout blank/naturel gelaten wanneer u ervoor kiest om het niet, dan wel thuis eventueel zelf verder te behandelen. Tevens is het mogelijk het hout te behandelen met een beschermende matte lak, hiermee word vocht en vuil afgestoten van het hout en is dit meteen ook afneembaar.

Behandeling van het hout is natuurlijk niet verplicht maar kan er wel voor zorgen dat vocht niet of minder in het hout dringt waardoor het product mooier blijft en langer mee gaat. Echter is en blijft Eikenhout een natuurproduct, wat betekend dat het hout door invloeden van buitenaf zoals temperatuur en luchtvochtigheid kan gaan werken. Dit brengt met zich mee dat het hout kan krimpen, uitzetten of zelfs eventueel kromtrekken. Hier kunnen wij uiteraard niets aan doen en kunnen wij dan ook géén garantie op geven!

Drents onderstel met een Oud Eiken Wagonplanken blad voorzien van

een beschermende lak.

Geborsteld Oud Eiken Wagonplanken tafelblad, voorzien van een beits.

Industrieel zwart stalen onderstel met daarop een Oud Eiken Wagonplanken blad behandeld is met een matte lak.

de "beton look"...

De zogenaamde "Beton look" word gecreërd door het gebruik van Beton Ciré..

Van oorsprong is Beton Ciré een uit Frankrijk afkomstige betonstuc. De letterlijke vertaling van beton cire is: "gewreven beton". Na droging en afwerking wordt de cementmortel een steenachtig stuc, oftewel Beton Ciré. Door de unieke samenstelling en vele verschillende mogelijkheden, is het een ideaal te gebruiken in en rond uw huis!

Beton Ciré is bijzonder geschikt voor het gebruik van meubelen in badkamers en keukens, maar ook zeker misstaat deze afwerking een dressoir, kast of eettafel niet!

Tevens is het geschikt om als vloer in huis of bijvoorbeeld buiten voor het terras te gebruiken. Het kan zowel afgewerkt worden in een matte, natuurlijke of gepolijste look.

Beton Ciré is waterdicht, krasvast en hittebestendig tot wel 180 graden!

bottom of page